Sammanfattning av informationskväll 2018

Här följer en sammanfattning av vad som sades under informationskvällen den
19/4.

CETAC Styrelse 2019


Ordförande: Rickard Karlsson – Går andra året på F-sektionen.
Kassör: Eric Shao – Går tredje året på IT-sektionen.
Säljansvarig: Vakant – Mer info följer nedan under ”Hur söker jag till CETAC?”.
Internship Coordinator (IC): Mateo Raspudic – Går andra året på D-sektionen.
Internship Coordinator (IC): Gustav Molander – Går andra året på F-sektionen.
Redaktör: Henrik Berggren – Går andra året på F-sektionen.

Vad är CETAC?

Vi är en förening vars ändamål är att skicka Chalmerister som går E, F, TM, IT eller D på internships i USA eller Kanada, vilket vi gjort sedan 1966. Föreningen består av en styrelse på sex personer samt ungefär 20 medlemmar som kommer att väljas in i maj. Tillsammans utgör vi CETAC.
Tidigare har vi haft medlemmar som haft internships på stora företag som NASA, Microsoft, Google, Apple, Ericsson m.m. För att få vara med i CETAC måste man gå andra året eller högre. Medlemmarna får hjälp med att både söka jobb och visumprocessen.
Vi ger inga jobb till våra medlemmar, utan vi är endast ett verktyg för att ni själva ska komma i kontakt med företagen.

Vad gör man som medlem?

Man får träffa häftiga företag och knyta kontakter som kan hjälpa en i arbetslivet. I början av nästa läsår kommer vi att ha en CV-workshop samt åka till Stockholm tillsammans där vi kommer att besöka företag och umgås tillsammans. Under hösten kommer vi också att fira Thanksgiving tillsammans.
För att CETAC ska gå runt så behövs medlemmarnas hjälp. Ni kan räkna med att lägga c.a 4h/vecka för CETAC. Som medlem kommer man vara med i en av tre arbetsgrupper: Sälj-, PR- eller jobbgruppen.

Säljgruppen: Hjälper till med att få in pengar till CETAC som sedan går direkt tillbaka till medlemmarna i form av stipendium inför Internship:et i Nordamerika. Arbetsuppgifterna består av kontakt med svenska företag för att sälja annonser och lunchföreläsningar.

PR-gruppen: Se till att CETAC syns för Chalmerister. Arbetsuppgifterna består av t.ex att dela ut kaffe på campus, hanterar salsbokning och mathämtning vid lunchföreläsningar, hjälper till med hemsidan, m.m. Sedan ska PR-gruppen även ansvara över evenemangen under verksamhetsåret.

Jobbgruppen: Hjälpa IC att hitta företag i Nordamerika som skulle kunna vara intresserade av Interns från Chalmers. Ni kanske hittar ert egna drömjobb? Arbetsuppgifterna består av att undersöka och hitta jobb som passar Chalmerister och hitta kontaktuppgifter till dessa.

Vad får man ut av CETAC?

Som medlem får man mer än bara något bra att skriva på LinkedIn! Ni kommer även få hjälp med era CV:n, ni kommer att få kontakt med coola företag, man lär sig att gå på intervju m.m. Förhoppningsvis får ni alla ett jobb, men det är tyvärr inte en garanti. Givet att det går bra för säljgruppen så får alla som skött sina arbetsuppgifter inom CETAC ett stipendium (överskottet som blir kvar innan avresa) som är menat att täcka så mycket som möjligt av äventyret i Nordamerika.

Spännande! Hur söker jag mig till CETAC?

Vi vill ha ett CV på Engelska samt en rangordning av de tre arbetsgrupperna (Sälj, PR, Jobb) som ni helst vill hamna i med kort motivering. Förutom detta vill vi ha ett studieintyg där vi kan se avklarade högskolepoäng. Vi har en vakant post i styrelsen som Säljansvarig. Arbetsuppgifterna består av ansvar över säljgruppen samt en del av säljgruppens uppgifter. Vill ni söka den här posten kan ni ta med det i rangordningen!

Dessa dokument vill vi ha senast 29/4. Intervjuerna sker 2-4 maj. Ansökan skickas till antagning@cetac.se.

OBS: Om man är intresserad av att bli säljansvarig vill vi ha in dessa dokument senast 23:59 22/4. Intervjuerna kommer ske för posten 23/4.

Kraven för att få vara med är:

  • Heltidsstuderande vid Chalmers och betalar kåravgift.
  • 75hp klara efter augustiomtentorna
  • 120hp klara innan avresa till Nordamerika
  • Skandinavisk medborgare
  • Ej medlem i CETAC tidigare

Medlemsavgiften ligger på 1200kr och detta är menat att täcka Stockholmsresan
(en weekend) som sker i höst.